Top Vijesti

Rumunske vlasti zaplijenile luksuzne automobile s imanja Andrewa Tatea

Rumunske vlasti danas su počele odvoziti luksuzne automobile s imanja u blizini glavnog grada, u sklopu krivične istrage o navodnoj trgovini ljudima koja je dovela do hapšenja britansko-američkog influensera Andrewa Tatea.

Rumunski tužitelji za borbu protiv organiziranog kriminala uhapsili su Tatea, njegovog brata Tristana i dvije osumnjičene Rumunke 29. decembra, pod optužbom za formiranje kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje šest žena.

Oni su negirali optužbe koje im se stavljaju na teret.

Novinar Reutersa vidio je nekoliko automobila, uključujući Rolls-Royce, BMW i Mercedes-Benz, kako su odvedeni iz Tateovog kompleksa u predgrađu glavnog grada Bukurešta, kako bi bili prevezeni u skladište.

Ranije ove sedmice, tužitelji su Reutersu rekli da su zaplijenili 15 luksuznih vozila i više od 10 nekretnina i domova koji pripadaju osumnjičenicima u Bukureštu i okruzima Prahova i Brasov kako bi spriječili prodaju ili skrivanje imovine.

Spomenute četiri osobe osumnjičene za organizirani kriminal uložile su žalbu na 30-dnevni pritvor, ali je sud u Bukureštu taj prigovor odbio.

Fena/Informer.ba