Region Udarno Vijesti

Sa tonom kokaina dva Srbina i dva Hrvata

Pronađenih 1.100 kilograma kokaina na jedrilici Amsterdamer kod Azorskih ostrva nije konačna količina, javljaju španski mediji.

List Levante piše da je brod u Las Palmas, gdje će biti temeljno pregledan zbog sumnje da u specijalnim bunkerima unutar plovila ima još droge, piše B92.

Tročlana posada broda je prebačena u pritvor, a potom je u Valensiji uhapšen Srbin, koji se sumnjiči za povezanost sa švercom kokaina vrijednosti 44 miliona evra.

Jutarnji list navodi da španski mediji govore o trojici uhapšenih državljana Srbije, što je u suprotnosti sa izjavom ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića koji je naveo da je su uhapšeni jedan Srbin i dvojica Hrvata.

Iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova je potom potvrđeno da su uhapšena dvojica Hrvata, ali i dvojica Srba.

“Hrvatski državljani starosti od 54 do 26 godina su uhapšeni u akciji koju je u Hrvatskoj sprovodio USKOK, a osim njih uhapšeni su i državljani Srbije starosti od 64 do 49 godina“, saopšteno je iz Direktorata policije.

Prema nezvaničnim informacijama, jedrilica Amsterdamer je prije nekoliko mjeseci krenula iz Zadra preko Sredozemnog mora i Atlantika prema Južnoj Americi i konstantno je praćena.

Osim trojice uhapšenih na jahti i Srbina uhapšenog u Valensiji, španska policija najavljuje još hapšenja.