BiH Top Vijesti

Sabaheta Džindo- “kraljica džeparoša” ponovno izbjegla zatvorsku kaznu

Sabaheta Džindo, kraljica džeparoša u BiH, ponovo je osuđena na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca.

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, kako doznaje SrpskainfoDžindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je, 18. jula, iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka.

Mjesec dana kasnije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 evra.

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

“Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti”, izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu na ročištu za produženje pritvora.