Region Udarno Vijesti

Novi Sad: Uhapšeno osam pripadnika organizacije “Obraz”

Novosadska policija uhapsila je osam mladića iz Temerina i Novog Sada, a kod četvorice su pronađene drvene palice, metalna šipka, lanac, plakat sa obilježjem “Obraz” i srpska zastava, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Mladići su uhapšeni sinoć oko 20.00 časova u Temerinu, a samo jedan od njih je punoljetan i jedan je od četvorice kod kojih su pronađeni navedeni predmeti.

Uhapšeni mladići će po hitnom postupku biti privedeni sudiji za prekršaje zbog kršenja javnog reda i mira.

Proteklih dana Temerin je obilježio težak međunacionalni incident, kad su dvojica maloljetnika mađarske nacionalnosti pretukla svog vršnjaka, srednjoškolca srpske nacionalnosti, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Petnaestak razularnih mladića mađarske nacionalnosti su 11. septembra u Temerinu pretukla tri mladića srpske nacionalnosti, nanijevši im takođe teške tjelesne povrede.

Razlozi surovih napadi mađarskih nasilnika na srpske mladiće još nisu poznati, iako su nadležni istražni organi izvršili uviđaje.

Novosadska policija uvela je u Temerinu pojačane mjere kontrole, kako bi preduprijedila eventualne nove slične incidente, ali i spriječila neželjeno protestno okupljanje građana.