Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Sadik Bahtić: Silajdžić i Hećo su mafija

Bura na subotnjem Kongresu najvećeg gubitnika prošlih izbora Stranke za BiH, na kojem je Haris Silajdžić opet izabran za predsjednika, mogla bi značiti definitivni kraj stranke koja se iznutra duboko podijelila, a pojedinci Kongres vide kao farsu.

Sadik Bahtić, dugogodišnji stranački funkcioner i predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Unsko-sanskog kantona (USK), tvrdi da je Kongres lažiran!

”Silajdžić je prije Kongresa uradio listiće, a izvođač radova je bio sekretar Zenan Šabanac. Nije ispoštovao odluku ni o formiranju Izborne komisije, koja broji glasove, a prema kojoj svako kantonalno vijeće daje po tri člana” – kaže Bahtić.

Smatra da je zbog svega Silajdžić već sahranio vlastitu stranku, optuživši ga da zajedno s Vahidom Hećom čini vrh „organizirane mafije”!

”Odgovorno tvrdim da je Kongres lažiran, a Silajdžić i Hećin energetski lobi nisu dozvolili da pobijedi daleko jača struja koju čine kantonalna vijeća. Silajdžić je izgubio svu podršku birača i u samoj stranci, ali i u međunarodnoj zajednici’‘ – ističe Bahtić.

Kao ilustraciju ovoga što govori, Bahtić navodi da se Kongresu nije odazvao nijedan strani ambasador kao ni predsjednici drugih stranaka, iako su svi bili pozvani.

”To znači da je stranka klinički mrtva i da nema nikakve budućnosti! Stranka za BiH sigurno će se raspasti. Gotovo sva kantonalna vijeća zajednički će osnovati novu stranku ili će prijeći u neku drugu’‘ – predviđa Bahtić.

Bahtić navodi još jedan primjer kojim ilustrira „o kakvoj je Silajdžićevoj prevari riječ”.

”Posebna priča s Kongresa su delegati iz RS, ali ne bilo kakvi – već fiktivni! A to znam iz prostog razloga jer u RS, gdje sam provodio vrijeme na terenu, ne postoje nikakve stranačke organizacije” – navodi Bahtić.

 

Dnevni avaz/Informer.ba