BiH Top Vijesti

Sajamska promocija Turističke zajednice KS održana u Utrechtu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo započela je ovogodišnju sajamsku promociju turističke ponude Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na međunarodnom sajmu Vakantiebeurs, od 11. do 14. januara u Utrechtu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo radila je turističku promociju na tom sajmu, s turističkom agencijom Funky Tours. Vakantiebeurs predstavlja najveći turistički sajam na području zemalja Beneluksa, koji je namijenjen poslovnoj i općoj publici.

“Zajedničkim nastupom, sa agencijom koja uspješno radi turističke ture, kroz razgovore s brojnim predstavnicima putničkih agencija i touroperatera prezentirali smo mogućnosti za ispunjen boravak i jedinstveno iskustvo koje Kanton Sarajevo može ponuditi turistima iz Nizozemske. Oni su najviše zainteresirani za avanturistički turizam, kao i istraživanja kulturno-historijskih znamenitosti”, navodi se.

Kako naglašavaju, interesovanje za našu turističku ponudu vladalo je tokom svih dana sajamske promocije. Potencijalne turiste najviše zanimaju naše prirodne ljepote odnosno outdoor turizam; skijanje na olimpijskim planinama, kampovanje, hiking, biciklizam, planinarenje…

“Naša turistička destinacija im je zanimljiva i zbog bogate historije, kulture, dark turizma, Olimpijade…”, istaknuto je. 

Kako navode u saopćenju za javnost iz Turističke zajednice KS, Nizozemska je bila tokom protekle godine među prvih 20 zemalja, evidentiranih prema dolascima i noćenjima u Kantonu Sarajevo, od ukupno 196 zabilježenih zemalja i područja odakle su registrirane posjete.