BiH Crna hronika Top Vijesti

Samoubistvo u Laktašima: Mladić se ubio zbog ismijavanja

Mladen Dulić (22) iz Laktaša, koji je ismijavan i sniman kamerom tokom prijavljivanja na posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama, oduzeo je sebi život.

Šokirani korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži. Ljudi koji su poznavali mladića i koji su šokirani ovim slučajem komentarišu da je mladić na jednoj benzinskoj pumpi tražio posao, gdje je ismijan. Snimak se proširio društvenim mrežama, što nesretni mladić nije mogao izdržati.

– Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se dijelio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi… Nadam se da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odletjeti u raj, da mu se povrijeđena dječija duša smiri… Ne znam osobu koja je napravila ovaj snimak, ali znam porodicu dječaka koji je “ispunjavao formular” za posao i molim se Bogu da im dadne snage… Mladen Dulić (dječak sa snimka), je danas zauvijek otišao…, a samo je tražio posao… Zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati” – jedan je od statusa na društvenim mrežama nakon smrti mladića.

Slučaj je šokirao banjalučku regiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Građani poručuju da je pređena crvena linija i da se mora utvrditi pozadina tragedije.

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrdili su da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno samoubistvo na području ovog grada, te da su policajci preduzeli mjere i radnje iz njihove nadležnosti.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – rekla je Milana Stojanović, glasnogovornica PU Banja Luka.