BiH Top Vijesti

Saobraćajna nesreća na dionici MP Kladanj – Stupari

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta Kladanj- Stupari (u mjestu Gojakovići) saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika pravoslavnog Božića na teritoriji Bosne i Hercegovine zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija danas 06. januara od 12.00 sati do 24.00 sata 7. januara.

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Fena/Informer.ba