Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Htjeli ga isjeći motornom pilom zbog čipsa i sokova

Iz gepeka su izvadili motornu pilu i htjeli su da ga sijeku, ali je nisu mogli upaliti, kaže Mithat Burović.

Stanovnici sarajevskog naselja Sokolović-Kolonija jučer su bili očevici brutalnog obračuna u kojem su dvojica mladića pretukla Mirzu Hajdarevića (26), nastanjenog na Ilidži. Almir Alić (25), nastanjen u sarajevskom naselju Osjek, i njegov prijatelj Rusmir S. (33) u obračunu s Hajdarevićem, koji im je iznuđivao novac, htjeli su ga isjeći motornom pilom zbog čipsa i sokova koje im je ukrao.

Njih dvojica su ga jučer usred bijela dana, najvjerovatnije s još jednim pomagačem, presreli ispred Pete osnovne škole u Sokolović-Koloniji, gdje su ga vezali policijskim lisicama za školsku ogradu. Jedan od njih tukao je Hajdarevića metalnom palicom, dok je drugi iz bijelog “golfa” (099-J-190) izvadio motornu pilu prijeteći Hajdareviću da će ga isjeći na komade.

Očevici bježali

Zlostavljanje se odvijalo naočigled mnoštva očevidava koji su u šoku počeli bježati, dok su drugi ipak smogli snage pozvati Policijsku upravu Ilidža.

Dok vam ovo pričam, još sam u šoku. Oni su momka tukli dobrih pola sata. Bili su naoružani i vikali su na njega. Šta čovjek da uradi u tim trenucima?! Iz gepeka su izvadili motornu pilu i htjeli su da ga sijeku, ali je nisu mogli upaliti pa su odustali. Momak je vrištao vezan za ogradu, a oni su ga na kraju strpali u gepek “golfa” i odvukli. Odmah sam zvao sam policiju, a oni su poslije došli i samo se provozali” – ispričao nam je Mithat Burović, koji nam je potvrdio da su se napadači odvezli motociklom i bijelim “golfom”.

Za to vrijeme pripadnici PU Ilidža već su priveli sve aktere, a pred zgradom ove uprave zatekli smo motocikl “kawasaki” i bijeli “golf”, kojim su se odvezli “otmičari“. Na parkingu je bio i Asim Alić, fotograf i privatni poduzetnik, čiji je sin Almir s prijateljem Rusmirom jučer išao u obračun s Hajdarevićem.

Asim nam je kazao da je sve počelo u srijedu, kada mu je ispred kuće u naselju Osjek ukraden njegov “golf” (K19-A-643). Automobil je bio pun robe, čipsa i sokova koje Asim prodaje na Vrelu Bosne.

Ukrali robu

Lopovi su uzeli robu, a “golf” su pokušali prodati na otpadu u Kiseljaku, ali im je tamo nestalo goriva, pa su ga ostavili ispred jedne kuće. Kako su ostali bez zarade, nazvali su Asima i pokušali mu iznuditi novac u zamjenu za ukradeni čips i sokove. Na dogovoreno mjesto u Sokolović-Koloniji otišli su Almir i Rusmir, koji su zatekli Mirzu Hajdarevića, od kojeg su silom pokušali vratiti ukradenu robu.

Kad su oni otišli u Sokolović-Koloniju, ja sam odmah nazvao policiju na Ilidži i kazao sam im da idu za mojim sinom, jer će, sigurno, doći do tuče. Moj sin i Rusmir su uhvatili lopova, a policija ga je preuzela. Drugi lopov im je pobjegao” – objasnio nam je Asim Alić.

Prošao bez težih povreda

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da su Almir i Rusmir zadržani zbog protivpravnog lišavanja slobode, dok je Hajdarević upućen na ljekarski pregled. U Kliničkom centru Sarajevo rečeno nam je da je dovezen oko 16 sati te da osim brojnih modrica po tijelu na sebi nije imao težih povreda.

 

Avaz/Informer.ba