BiH Crna hronika Top Vijesti

Sarajevo: Nesretnu ženu nakon nesreće opljačkali

U večernjim satima, oko 18:25h, dogodila se saobraćajna nesreća u sarajevskom naselju Stup u kojoj je povrijeđena starija osoba.

Nakon što ju je udario vozač putničkog automobila marke Citroen, starija gospođa ležala je na cesti i čekala pripadnike Hitne pomoći kako bi joj ukazali prvu pomoć. Stanari su među prvim izašli da pomognu unesrećenoj ženi. Neko od prisutnih, iskoristio je gužvu i ukrao torbicu sa novčanikom i dokumentima starijoj ženi koja je ležala na cesti – piše Crna-Hronika.

Već duže vrijeme građani Stupa žalili su se načelniku općine, ali i ministru za saobraćaj Kantona Sarajevo Adnanu Šteti ali “loptu prebacuju jedni na druge” – kažu nam čitatelji.

“Večeras još jedna u nizu nesreća, gdje su ženi koja je ležala na cesti i ukrali torbu sa dokumentima. Pisali peticije da smo nezadovoljni, jer smo tražili da se postavi semafor, trotoar, ležeći policajci ali ništa. Pisali smo još prije par godina, naš načelnik nema sluha, dok je Otes koji je manje saobraćajno prohodan okićen ležećim policajcima. Ovdje je nemoguće preći ulicu.

“Jadnu ženu je udarilo auto. Ona je ležala, svi smo izletili iz kuća, i ljudi sa autima stali svi da joj pomognemo. Torba stajala na cesti dalje od nje, neko je u toj gužvi naišao i ukrao torbu. Tražili po cesti poslije po kontenerima ali nismo je našli. Nema žena ni telefona ništa, sve joj odnijeli”-kažu svjedoci.