BiH Udarno Vijesti

Sarajevo: Revizor tražio karte i pronašao ljudski izmet u tramvaju

“Prilikom kontrole putnika jedan od kontrolora GRAS-a primijetio je da se na platformi vozila, između sjedišta, nalazi ljudski izmet nakon čega je uz zaprepaštenje uposlenih vozilo očišćeno i vraćeno u saobraćaj”, naveli su u svom saopštenju iz GRAS-a.

Dodaju kako ovo nije prvi put da se GRAS susreće sa ovakvim “krajnje primitivnim ponašanjem pojedinih putnika koje ne poznaje nijedno civilizirano društvo”.

“Poražavajuća je činjenica da među nama ima onih koji na ovakav način doživljavaju svoj grad i svoje sugrađane. Ako ovome dodamo podatak da gotovo svakodnevno naši vozači i kontrolori bivaju izloženi verbalnim, a veoma često i fizičkim napadima putnika postavlja se pitanje kuda to idemo i šta postajemo. Posebno ako se uzme u obzir da počinioci ovakvih djela u većini sklučajeva ostaju nekažnjeni”, ističu u GRAS-u i dodaju:

“Ovakav brutalan odnos pojedinih putnika prema osoblju i vozilima javnog gradskog prevoza, koji su na usluzi građanima gotovo 24 sata, za svaku je osudu, ali prije svega za poduzimanje rigoroznih mjera prema počiniocima ovakvih djela. Postavlja se pitanje šta su sve u stanju pojedinci učiniti da onemoguće da ovaj grad i njegovi građani žive kao ostali civilizirani svijet“.

 

Informer.ba