Crna hronika Udarno Vijesti

Sarajevo: Uhapšeni osumnjičeni za pljačku poslovnice Sparkasse banke

Službenici policije Sektora kriminalističke policije ovog Ministarstva i Druge policijske uprave u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su i uz službeni izvještaj predali na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Š.Dž. (1988.), O.A. (1987.) i T.A. (1991.) iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela razbojništava i teških krađa

Postoje osnovi sumnje da su uhapšene osobe 20. maja oko 9 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz poslovnice Sparkasse banke, maskirani s kapama tzv. “fantomkama”, uz upotrebu pištolja, otuđili određenu sumu novca i pištolj marke “stayer”, cal. 9 mm, s okvirom i devet metaka.

Oni su, također, 17. maja oko 22.50 sati u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, počinili krivično djelo razbojništva nad uposlenicima benzinske pumpe “Green” i otuđili određenu sumu novca.

Daljom kriminalističkom obradom, službenici policije su došli do saznanja da su Š.Dž. O.A. i T.A. u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo počinili više krivičnih djela teških krađa.

 

Fena/Informer.ba