Crna hronika Vijesti

U Sarajevu zapaljen automobil marke ”BMW”

Prva policijska uprava obavještena je 6. augusta oko jedan sat i 25 minuta  da je došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “BMW”, registarskih oznaka M71-K-990, vlasništvo firme “Techning d.o.o” Sarajevo, koje je bilo parkirano u ulici Hamdije Kreševljakovića do broja 63, općina Centar.

Požar su u jedan sat i 40 minuta  ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, a izvršenim uviđajem u prisustvu sudskog vještaka PPZ-a konstatovano je da je uzrok požara namjerna paljevina otvorenim plamenom, kojom prilikom je izgorio zadnji dio vozila.

Službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, kao i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

UHAPŠENI  ZBOG PROVALE U AUTOMOBIL

Službenici policije Pete PU 6. augusta u dva sata i 15 minuta  lišili su slobode  B, H., rođenog 1987. godine, iz Vogošće, i Š. H., rođenog 1978. godine, također iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ-a F BiH (teška krađa) u putničkom motornom vozilu marke “golf “.

Nakon kriminalističke obrade isti su otpušteni iz službenih prostorija.

LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE U RANIJEM PERIODU

Službenici policije Prve PU  6. augusta  u 17.00 sati lišili su slobode J. S., rođenog 1969. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo iz člana 286. KZ-a FBiH (krađa) u ranijem periodu.

On je  predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode, a narednog dana nad istim će se nastaviti kriminalistička obrada.

KS: U PROTEKLA 24 SATA VOZAČIMA 409 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja,  uručili su 409 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 90 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno pet  vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola,  15 osoba koje su upravljale vozilom  bez položenog vozačkog ispita,  pet osoba koje su upravljale vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, šet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz  MUP-a Kantona Sarajevo

 

Fena/Informer.ba