Izdvojeno Politika Vijesti

SDU: Loša sigurnosna situacija u Sarajevu, raspisati prijevremene izbore

Kantonalna organizacija SDUBiH Sarajevo danas se oglasila saopćenjem za javnost povodom zadnje pucnjave u sarajevskom naselju Velešići te “konstantno loše sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo”.

SDUBiH smatra da ugrožena sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevu  zadnjih mjeseci prelazi u otvoreno nasilje i obračune vatrenim oružjem na ulicama te s obzirom na stalno pogoršanje sigurnosne situacije koju, kako se ističe,  aktuelna vlast ne želi ili ne zna da riješi, traži prijevremene izbore u Kantonu Sarajevo.

Kantonalni odbor SDUBiH Sarajevo postavlja pitanje zašto se više ne čuje glas organizacija iz nevladinog sektora koje su do jučer po ovom pitanju bile jako aktivne i gdje je nestao aktivan pristup civilnog društva prema problemu maloljetničke delikvencije i općeg kriminaliteta?.

Jedino ohrabrenje u ovoj situaciji za građane Kantona Sarajevo, kako se ističe,  predstavlja visokoprofesionalna i kontinuirana aktivnost u pronalaženju počinilaca ovih krivičnih djela koje na terenu sprovodi Uprava policije Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba