Crna hronika Vijesti

Šefitagiću sedam, Birneru četiri godine zatvora

Sud BiH osudio je prvostepenom presudom Ibrahima Šefitagića na sedam godina zatvora, a Milorada Birnera na četiri godine zbog neovlaštene trgovine drogama.

Indira Muslija i Slavenko Kočević oslobođeni su optužbe zbog nedostatka dokaza da su počinili djelo za koje su optuženi, saopšteno je iz Suda BiH.

Šefitagić, kao organizator i rukovodilac organizovane grupe, i Birner, kao pripadnik grupe, proglašeni su krivim što su od 27. februara do 12. aprila prošle godine, zajedno sa drugim pripadnicima grupe iz Crne Gore, vršili međunarodnu prodaju, prenos, prevoz, držanje, posredovanje i promet drogom marihuana-skank.

Optuženi su, kako se navodi u optužnici, drogu prebacivali iz Crne Gore u BiH, radi prodaje na području BiH, a radi sticanja finansijske koristi.

Od Birnera će biti oduzeto 7.794 kilograma droge marihuana-skank, a od Šefitagića imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog djela u iznosu 1.800 evra i 100 KM.

Od optuženih će, takođe, biti oduzeti predmeti upotrijebljeni prilikom izvršenja krivičnog djela – mobilni telefoni i SIM kartice, a Šefitagiću je izrečena i bezbjednosna mjera oduzimanja predmeta, pa će od njega biti oduzeto vozilo marke audi šest.

 

Srna/Informer.ba