Region Udarno Vijesti

Skandal u Srbiji: Vlasti Jagodine natjerale djecu da izađu na ulicu i mašu patrijarhu Irineju

Liberalno demokratska partija saopštila je da se u toku današnjeg dana Komesarijatu za ljudska prava LDP, javio se veliki broj građana Jagodine tražeći zaštutu od samovolje pojedinaca iz gradske uprave koji su preko direktora škola naredili učenicima i zaposlenima da u nedelju 16. oktobra dočekaju patrijarha Irineja.

Nedelja će se, kako je rečeno roditeljima, računati kao radni dan, nenastavni, a učenici koji ne budu sačekali patrijarha moraće da opravdaju svoj izostanak.

” Direktori škola su pravdali svoju naredbu odlukom koja je preko gradske uprave stigla iz Ministarstva prosvete. Kao glavni razlog navodi se da patrijarh SPC 80 godina nije dolazio u Jagodinu”  kažu u LDP-u

U toj partiji smatraju da je neophodna pravovremena reakcija Poverenice za jednakost, Zaštitnice građana za prava deteta i ministra prosvete kako bi deca i zaposleni “bili zaštićeni od samovolje gradskih moćnika kao što je Dragan Marković Palma“.

” Smatramo da je nedopustiva zloupotreba deteta u političke i verske svrhe. Predstavnike škola i pojedince sa kojima smo razgovarali nećemo navoditi jer su u strahu da će izgubiti radno mesto” – piše u saopštenju LDP.

 

Blic.rs/Informer.ba