Crna hronika Udarno Vijesti

Slavko Bašić u životnoj opasnosti

Četrdesetšestogodišnji Slavko Bašić iz Posušja, kojeg su nepoznati razbojnici sinoć teško ranili iz vatrenog oružja na putu Bugojno-Kupres, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja, danas je helikopterom prebačen iz Kantonalne bolnice Travnik u Klinički centar Zagreb.

Bašić, koji je zadobio četiri prostrelne rane, životno je ugrožen, rečeno je Srni u travničkoj bolnici. On je zadobio povrede želuca, jetre i ruke, a odstranjena mu je slezena.

Hirurzi Kantonalne bolnice Travnik kažu da je pacijent transportovan u Zagreb zbog krvarenja iz jetre.

Na magistralnom putu Bugojno-Kupres, na lokalitetu Markove okuke, za sada nepoznati razbojnici oteli su automobil “fijat kedi”, vlasništvo VB “Trejd”, odnosno Veljka Bašića iz Posušja, u kome se, prema nepotvrđenim informacijama, nalazilo između 60.000 i 70.000 KM, te iz vatrenog oružja ranili vozača Slavka Bašića(46) iz Posušja koji je Veljkov rođak.

Prema nezvaničnim saznanjima, razbojnici su pucali na automobil prilikom preticanja, tako da je Bašić bio primoran da se zaustavi, a potom su ga ranjenog ostavili na lokalitetu Hrastove stijene.

Slučaj je policiji prijavilo NN lice. Srna saznaje da je Bašić radnik jedne od kladionica iz Posušja, te da je u Bugojno došao po novac, a potom se uputio kući u Posušje.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Bugojno. Istraga je u toku.