Crna hronika Udarno Vijesti

Socijalni radnik prijetio 16-godišnjem svjedoku da će ga ubiti

Anđelko Đokić (63), suspendovani socijalni radnik iz Banjaluke, osumnjičen za seksualno iskorištavanje, zaprijetio je prije dva dana glavnom svjedoku, odnosno 16-godišnjaku, da će ga ubiti ako ne povuče krivičnu prijavu protiv njega za seksualno zlostavljanje, potvrdio je juče Nezavisnim izvor blizak istrazi.

Šokantan verbalni napad dogodio se u centru Banjaluke. Đokić je, kako kaže izvor, maloljetniku tokom prijetnji pokazivao i izjave koje je 16-godišnjak dao policiji, a koje osumnjičeni nije smio da ima.

Prijetnje smrću dječaku koji je preživio pakao, jer je bio prisiljen da u više navrata pruža seksualne usluge Đokiću i njegovim “saradnicima”, međutim, nisu dovoljne da banjalučko Okružno tužilaštvo vrati Đokića iza rešetaka pritvorske jedinice iz koje je pušten u avgustu ove godine, pišu Nezavisne.

Maloljetnik je odmah sve prijavio Centru za socijalni rad Banjaluka, koji je obavijestio policiju. O tome je obaviješteno i banjalučko Okružno tužilaštvo, sa prijedlogom da Đokiću ponovo bude određen pritvor zbog pritiska na glavnog svjedoka, no iz Tužilaštva nema odgovora“, ispričao je juče izvor blizak istrazi.

Iz banjalučke policije je potvrđeno da su nakon izlaska Đokića iz pritvora zaprimili niz prijava od strane svjedoka koji su tvrdili da ih je Đokić posjetio i da je vršio pritisak na njih.

Postoje prijave i znamo da je Đokić, osim kod maloljetnika, odlazio i kod još nekih svjedoka. O svemu smo obavijestili Tužilaštvo i tražili da osumnjičenom za seksualno iskorištavanje maloljetnika ponovo bude određen pritvor, no iz Tužilaštva nismo dobili nikakav odgovor“, naveo je juče izvor “Nezavisnih” iz banjalučke policije.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, juče je kratko izjavila da je Tužilaštvo obaviješteno o svemu što se događa na terenu.

Obaviješteni smo o svemu od strane policije i Centra za socijalni rad Banjaluka i sve ćemo to imati u vidu tokom rada na ovom predmetu“, kazala je Đaković -Vidovićeva.

“Nezavisne” saznaju da su zaposleni u Centru za socijalni rad Banjaluka nakon posljednjeg napada Đokića na maloljetnog štićenika u šoku, jer Tužilaštvo, kako tvrde, na poduzima ništa da zaštiti dječaka koji je bio žrtva Đokića i njegovih saradnika.

Pored posljednje prijave banjalučkom tužilaštvu o prijetnjama po život koje je Đokić izrekao maloljetniku, početkom sedmice saznali smo da je na hard disku koji je izuzet od Đokića pronađeno nekoliko snimaka, te više fotografija sa dječjom pronografijom, no u Tužilaštvu su nam odgovorili da ‘ne diramo Đokića’“, izjavio je juče izvor “Nezavisnih” iz banjalučkog Centra za socijalni rad.

Miroslav Mikeš, Đokićev advokat, juče je izjavio da nije upoznat sa prijetnjama koje je Đokić uputio glavnom svjedoku, odnosno maloljetnom štićeniku Centra za socijalni rad Banjaluka.

Podsjetimo, Đokić je uhapšen u policijskoj akciji kodnog naziva “Sparta” 23. juna ove godine zajedno sa sugrađaninom Igorom Račićem (37) iz Banjaluke, te Milivojem Golićem (40) iz Čelinca.

Izvor blizak istrazi potvrdio je ranije da je policija puna tri mjeseca pratila i snimala osumnjičenu trojku.

Tokom perioda snimanja utvrđeno je da je Đokić maloljetnika iz ugrožene porodice dovodio u svoju vikendicu u selu Jablan, kod Banjaluke, a zatim imao seksualne odnose s njim, kao i druga dva sačuesnika.

Za razliku od Đokića, ostala dvojica osumnjičenih odmah su priznala izvršenje krivičnih djela, za koja se, prema važećem Zakonu o krivičnom postupku, mogu izreći kazne od novčane do maksimalno tri godine robije.

Račić je odmah priznao da je imao seksualne odnose sa 16-godišnjakom koje je ujedno snimao na mobilni telefon. Sa druge strane, uloga Golića bila je još monstruoznija. Golić se, naime, nije mogao polno uzbuditi ukoliko ne gleda homoseksualni odnos, pa je tako posmatrao Račića i maloljetnika dok su ova dvojica imala odnose, a zatim i sam ulazio u te odnose“, pojasnio je izvor blizak istrazi.

 

Informer.ba