BiH Crna hronika Top Vijesti

Šokantni detalji optužnice protiv profesora Alihodžića

Vijest da je osuđeni pedofil, nastavnik tjelesnog odgoja Samir Alihodžić vraćen na posao u Osnovnoj školi „Grbavica 1“ šokirala je BiH. Alihodžić je nakon pritiska javnosti dao otkaz, a pravomoćno je osuđen 11. novembra 2021. i izrečena mu je godina zatvora i godina zabrane obavljanja poslova nastavnika, no on je platio kaznu i nije završio iza rešetaka.

“Avaz” je objavio detalje šokantne presude. Kako se navodi, Alihodžić je jedne prilike u svojoj kancelariji u OŠ „Grbavica“, nakon što je maloljetnicu pitao da ga oralno zadovolji, što je ona odbila, otkopčao hlače, izvadio spolni organ, te je uzeo njenu ruku i stavio je na svoj spolni organ.

Time je iskoristio svoj položaj ili odnos prema maloljetnici koji mu je povjeren radi učenja, te učinio bludnje radnje prema maloljetnici. Dalje se navode šokantni detalji.

– Prilikom mjerenja obima struka, između ostalog i grudi, trener je zahtijevao da skine helanke kako bi ispravno mogao uzeti obim, a kada je ona prigovorila i krenula iz svlačionice, trener je stavio ruku preko njenih ramena, odnosno zagrlio je i pitao: „Je li ovo sve moje?“ Bila je zbunjena i nasmijala se, na što je on pitao: „Mogu li ja ovo kući ponijeti“ – navodi se, između ostalog, u presudi.

Kroz izvjesno vrijeme, kako se dalje navodi, po dolasku na trening Alihodžić je ušao u svlačionicu gdje je bila maloljetnica bila te je skinuo hlače, a potom je ispred nje stao nag. Maloljetnica je istrčala iz svlačionice.

Također, Alihodžić je pisao i drugoj djevojčici koju je trenirao. I ona je bila svjedok u ovom slučaju, a, kako se navodi, od Alihodžića je dobivala neprimjerene poruke.

Treća svjedokinja navela je da je odbojkaški klub napustila jer s trenerom nije više imala korektan odnos zbog poruka koje su joj zasmetale, a koje joj je on slao.

Još jedna maloljetnica koja je trenirala kod Alihodžića navela je da joj je on tražio neprikladne fotografije.

Između ostalog, u presudi se navodi da je maloljetnica jednom prilikom s trenerom razgovarala u kancelariji u OŠ „Grbavica 1“.

– U jednom trenutku je ustao i prišao te je uhvatio za kragnu košulje i nagnuo se preko nje, što je izazvalo kod nje osjećaj bespomoćnosti pa je pomislila da će se onesvijestiti jer se nije mogla pomjeriti. Zapravo, trener je tražio da spava s njom, na što je ona rekla da to ne dolazi u obzir, ali on je nastavio insistirati… – navodi se.

Maloljetnica je počela plakati. Alihodžić je tada otkopčao hlače i izvadio spolni organ, nakon čega je ona ustala i krenula izaći iz kancelarije, međutim, bilo je zaključano.