Region Udarno Vijesti

Šokantno: Kastrirao dva dobroćudna psa svojih komšija!

Policajci Bjelovarsko – bilogorske PU su dovršili kriminalnu istragu nad 58.godišnjim muškarcem iz obližnjeg Šandrovca za kojeg je utvrđeno da je serijski kastrator koji je krajem prošlog mjeseca brutalno kastrirao dva dobroćudna psa svojih komšija.

Muškarac je pse namamio u svoje dvorište gdje im je rezao testise i zatim ih ostavio da nasmrt iskrvare. Na sreću, oba psa čudom su preživjala bolnu kastraciju.

Policija je nakon detaljne istrage ipak uspjela uhapsiti šandrovačkog monstruma za kojeg se utvrdilo da je komšija obojici vlasnika kastriranih pasa.

Protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela mučenja životinja, a prema slovu zakona, 58 –godišnjak bi za svoje bolesne postupke mogao dobiti novčanu kaznu ili kaznu zatvora do šest mjeseci.

Šandrovački monstum je, utvrdila je policija, 24. jula kastrirao psa mješanca koji se odaziva na ime Reks u vlasništvu svog komšije Željka Pereca.

Nakon što je dobroćudnom mješancu odrezao testise, pas se u teškim mukama jedva dovukao do svoje kućice gdje ga je u ogromnoj lokvi krvi ubrzo pronašao gazda. ”Šandrovački kastrator” ponovo je napao nekoliko dana kasnije, a tada mu se na piku našao umiljati križanac Bunđi u vlasništvu komšije Antuna Đođa, piše Jutarnji.

Na trijemu sam primjetio ogromne crvene lokve, a tada ispod stola na verandi ugledao slomljenog Bunđu kako leži u lokvi krvi. Između nogu mu je doslovno šikljala krv. Pažljivo sam mu raširio zadnje noge i zamalo pao u nesvijest kada sam vidio da mu je neko odrezao testise! To je bio prizor od kojeg mi se sledila krv u žilama” – kazao je Antun Đođ i dodao kako je zadovoljan što je policija uspjela otkriti krivca.

Ne mogu vjerovati da se radi o nekome ko živi u mojoj blizini. Ali, drago mi je da je uhvaćen i da će odgovarati za svoje bolesne postupke. Vlasnici svih pasa u mjestu su se nakon ovih krvavih događaja bojali da bi se tako nešto moglo dogoditi i njihovim ljubimcima. Naš jadni Bunđo nikada nije pokazivao ni zrnce agresivnosti, a niti je ikada ikome naudio. Uvijek je bio umiljat i dobroćudan, a vrlo rijetko izlazio iz dvorišta. Ako i je, igrao se u blizini kuće i uvijek se brzo vratio. Ovako nešto je morao učinit strašno zloban čovjek i nadam se da će ga stići zaslužena kazna” – kazao je Đođ.

 

Blin/Informer.ba

4 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • ja bi njega kastrirala al da mu niko ne pomogne i da umre u najvecim mukama

  • Nek on crkne u najgorim mukama…monstrum jedan..takav ne treba da živi..umobolnik jedan

  • jedina kazna za monstruma je da se i njega na isti nacin kastrira kako je on to uradio neduznim zivotinjama .

  • Kakav bolesnik! Ovaj nije za slobodu, ni zbog ljudi, ni zbog zivotinja. Ovaka poriv moz eimati samo psihopata, a oni se uvek prvo ispoljavaju na zivotinjama-i uvek predju posle na ljude. FBI je o tome objavio citavu studiju. O serijskim , nrutalnim ubicama koji su kasapili svoje zrtve-SVI su prvo poceli sa zivotinjama, dok su mogli da s eobuzdavaju da ne predju na ljude (u strahu od strozije kazne).