BiH Vijesti

Spriječeno krijumčarenje cigareta na području Kostajnice

Hrvatski državljanin P.M. uhapšen je na graničnom prelazu Kostajnica zbog krijumčarenja cigareta i uz izvještaj je predat Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Granične policije juče prilikom kontrole vozila kojim je upravljao P.M. između rezervoara i branika pronašli 30 boksova “ronhila” sa poreskim markicama Hrvatske, jedan boks “klasika” sa poreskom markicom BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH koji su naložili da se izvrši pretres vozila i porodične kuće u vlasništvu sina P.M. koja se nalazi u Kostajnici na području BiH.

U porodičnoj kući otkrivena su 24 boksa “rohnila” sa markicama Hrvatske i šest boksova “klasika” sa markicama BiH, te drugi predmeti koji ukazuju na krijumčarenje cigaretama.

Tokom istrage utvrđeno je da se P.M. duže vrijeme bavio krijumčarenjem cigareta iz BiH u Hrvatsku.

Uz saglasnost Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH zbog sumnje da je riječ o krivičnom djelu krijumčarenje na području Kostajnice izvršen je i pretres dvije prodavnice, kuće i prateća objekta u vlasništvu državljanina BiH čiji su inicijali K.D.

Tom prilikom privremeno je oduzeto 3 018 kutija cigareta od čega 829 kutija “ronhila”, 250 kutija “valter volfa” sa markicama Hrvatske, 970 kutija “eva slims”, 87 kutija “bonda”, 50 kutija “partnera” bez markica, 40 kutija bijelog “valter volfa” i deset kutija plavog “valter volfa” sa markicama Kosova, te 772 kutije “valter volfa” sa markicama Srbije.

Pronađen je i jedan pištolj, 21 metak, ručna bomba i određena količina papirnog i metalnog novca u stranoj valuti.

U toku je dalji rad na ovom slučaju, navodi se u saopštenju Granične policije BiH.

 

Informer.ba