Region Udarno Vijesti

Srbija: Doktor suspendovan zbog silovanja pacijentice

Doktor zrenjaninske bolnice „Dr Đorđe Joanović“ kojeg je Eva K. (36) prijavila zbog silovanja suspendovan je s posla, saznaje Kurir. On je udaljen iz bolnice ne samo zbog optužbe za silovanje, nego i zato što je ozbiljno povrijedio lekarsku etiku.

Prekršio etiku

“Nikako nije smjeo da zloupotrebljava svoj položaj i da na bilo koji način iskoristi bespomoćnost pacijenta. I zbog toga će morati da odgovara” – kaže naš sagovornik iz istrage.

Pretkrivični postupak protiv ljekara je u toku. Policija prikuplja dokaze i proverava tvrdnje Eve K., nakon čega će tužilaštvo odlučiti o daljem toku predmeta:
Dok ne završimo s istragom, ne možemo da kažemo da li je ljekar odgovoran za krivično djelo za koje ga Eva K. tereti” – priča naš izvor iz istrage.
Eva K. je izjavila za Kurir da joj je vijest o suspenziji ljekara donjela olakšanje i probudila nadu da pravde ipak ima.

Dobro sam uradila

Mislio je da sam sama i bespomoćna, jer sam razvedena, i da mu se zbog toga ništa neće desiti. Dobro je što nisam prešutila  šta mi je uradio. Ne znam kako bih izdržala u bolnici još koji dan, da ga viđam, idem kod njega, ili da mi ponovo uradi isto” – kaže Eva, dodajući da je na sopstveni zahtev izašla iz bolnice.

Podsjetimo, Eva K. je prijavila da ju je u utorak, dok je bila na bolničkom lječenju, silovao doktor kojem je bilo povjereno njeno lječenje. Ona je navela i da ju je ljekar, pred dvjema pacijentkinjama, pozvao u ljekarsku sobu da joj kremom protiv bolova namaže leđa, nakon čega ju je silovao.

 

Kurir/Informer.ba