Crna hronika Top Vijesti

Srbija: Dvije osobe se utopile u rijeci Trnavici

Zbog kiše koja pojačano pada u Srbiji je došlo do rasta vodostaja, a prema neslužbenim podacima u Novom Pazaru se traga za dvije osobe koje su se utopile u rijeci Trnavici.

Pripadnici srpskog MUP-a, Sektora za izvanredne situacije i gradskog kriznog stožera tragaju za dvije osobe u novopazarskom naselju Ćeremidžinica te se utvrđuju navodi da su se osobe utopile u rijeci Trnavici, koja je nabujala zbog obilnih padalina.

U Prijepolju i Sjenici proglašena je izvanredna situacija, a na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i manje rijeke u Čačku.

Također, uvedena je izvanredna odbrana na rijekama Raški i Jošanici na teritoriju grada Novog Pazara. Raška se izlila na nekoliko lokacija u naseljima Selakovac, Lug i kod restorana Saz, kazao je rukovodilac Odjela za izvanredne situacije Ismail Dupljak.

Kako prenosi Radiotelevizija Srbije, srpski meteorolozi precjenjuju da će kiša prestati padati u popodnevnim satima.

Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović izjavio je da je Brodarevo najugroženija točka jer je tijekom noći tu padala obilna kiša, ali je trenutno situacija pod kontrolom i poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se zaštitili životi i imovina građana.

 

Fena/Informer.ba