Svijet Udarno Vijesti

Srbija ne želi da pošalje ljekare da pregledaju Ratka Mladića

Advokat Ratka Mladića, Branko Lukić rekao je da nadležni u Srbiji ništa ne preduzimaju kako bi se obezbijedio adekvatan ljekarski pregled Mladića, iako je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše, prenosi Srna.

Obećali su da će oformiti komisiju ljekara. U Nacionalnom savjetu za saradnju sa Haškim tribunalom spremni su da pomognu, ali onda negdje nastaje zastoj”, rekao je Lukić.

On je najavio da će sljedeće sedmice ponovo imati sastanak u vezi sa ovim pitanjem, i naglasio da Mladića ne mogu pregledati ljekari opšte prakse, koji su na raspolaganju u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, te da vjeruje da bi u Hagu imali razumijevanja za zahtjev odbrane, ali se odavde ništa ne radi.

U Hagu se procedura zahuktava i nema vremena za političke igre. Cijeli tim, a i Mladić, misli da je u interesu Srbije da pomogne. Ne razumijemo inertnost i nedostatak volje da se pomogne”, naglasio je Lukić. Prenosi Dnevni avaz.

Lukić je rekao da će članovi porodici posjetiti Mladića krajem mjeseca, dok će ga on posjetiti 3. oktobra, uoči statusne konferencije zakazane za 6. oktobar.

Zločinac Ratko Mladić uhapšen je 26. maja u Srbiji. Optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.

 

Informer.ba