Crna hronika Izdvojeno Region Vijesti

Srbija: Tegovima ubila muža koji je godinama zlostavljao

Ladislav Bošnjak (58), koga je supruga Vesna (53), ubila u četvrtak, a potom tijelo bacila u krečanu, optužen je za višegodišnje nasilje nad suprugom, ali sud u Somboru ga nije osudio za fizičku i psihičku torturu nad životnom saputnicom, saznaje “Blic”.

Vesna je pre izvesnog vremena prijavila policiji da je suprug maltretira. Policija ga je privela, podnela krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici, da bi reagovalo i tužilaštvo i podiglo optužnicu. Počelo je i suđenje, ali je sve išlo sporo, tako da taj proces nije završen. Sigurno je da bi tragedija bila izbegnuta da je Ladislav osuđen i poslat u zatvor zbog maltretiranja supruge“, kaže sagovornik “Blica” blizak istrazi.

Dugogodišnje neslaganje među supružnicima kulminiralo je u četvrtak oko tri sata, kada je, kako se sumnja, u porodičnoj kući u Sončanskom putu 3 poslije još jedne u nizu svađa, Vesna (53) mužu prvo oko vrata obmotala električni kabl i davila ga, a zatim ga tegovima za vježbanje udarila nekoliko puta po glavi.

Od zadobijenih povreda Ladislav je, kako je utvrđeno, odmah preminuo.
Ona se tek dan kasnije pojavila u policiji u prisustvu advokata. Nije, međutim, ni u policiji ni kasnije pred istražnim sudijom željela da priča šta je sve prethodilo tome da ona uzme električni kabl, a zatim i šipku od tegova i usmrti supruga.

Prema saznanjima “Blica”, osumnjičena je navodno izjavila da će “sve detaljno ispričati na sudu”. Istražni sudija Višeg suda u Somboru tada joj je odredio pritvor do mjesec dana, a podnijet je i zahtev za sprovođenje istrage za teško ubistvo.

Ladislav je bio poljoprivredni inženjer i predavao je praktičnu nastavu u školi. Vesna je predavala sociologiju u nekoliko škola u Somboru.

Njihove kolege su u šoku i ne žele da pričaju o njihovim bračnim problemima, nesuglasicama, kao ni o tome da li su znali da Vesnu suprug maltretira.

Poznanici ovog para intelektualaca napominju da su njih dvoje bili zatvoreni i ne baš druželjubivi, a Ladislava opisuju kao osobenjaka.

U poslednje vrijeme Vesna se prijateljicama, kojih nije imala mnogo, često žalila na probleme sa suprugom. One su joj sugerisale da potraži pomoć, ali koliko znam, ona se nije usuđivala da napusti njihov dom i nađe zaštitu u nekoj od sigurnih kući. Ne znam iz kog razloga. Možda ju je bilo sramota zbog djece, jer imaju dva odrasla sina i kćerku“, kaže za “Blic” jedan poznanik ovog bračnog para prosvetnih radnika.

Nezavisne/Informer.ba