BiH Top Vijesti

Srbin i državljanka BiH u kući skrivali 3,9 kilograma kokaina i pola kile heroina

Oko 3,9 kilograma kokaina i pola kilograma heroina, namijenjenih daljnjoj preprodaji, otkrila je policija u iznajmljenoj kući i autu koje 40-godišnji srpski državljanin i 24-godišnjakinja iz BiH koriste u zagrebačkom naselju Mlinovi, a koji su uhićeni i kazneno prijavljeni.

 

 

Policija je u srijedu izvijestila da je temeljem sudskog naloga pretražila kuću u kojoj je pronašla 16 paketa s 2,8 kilograma kokaina, 552 grama heroina, 30,6 kilograma punila za povećanje mase droge, tri vage, opremu za pakiranje te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Uz to, u automobilu kojeg koristi 40-godišnjak pronađeno je još 1,1 kilogram kokaina, javlja Hina.

Policajci sumnjaju da je on nabavio lažnu slovensku osobnu iskaznicu kojom se predstavio prilikom policijskog postupanja, a sumnjiči ga se i da se njome poslužio krajem listopada prošle godine pri potpisivanju ugovora o najmu kuće.

Prilikom policijske provjere utvrđeno je da je Bosna i Hercegovina raspisala međunarodnu potragu za 40-godišnjakom radi izdržavanja zatvorske kazne zbog ranije počinjenog kaznenog djela iz domene kriminaliteta droga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Fena/Informer.ba