Izdvojeno Region Vijesti

Srećko Hadžić: “Pitam se da li je moj otac Goran uopšte živ”

Sin haaškog optuženika i posljednjeg bjegunca Gorana Hadžića, Srećko Hadžić, izjavio je danas srbijanskim medijima kako “sa ocem nema nikakav kontakt i ponekad se zapita da li je uopšte živ”.

“Pretpostavljam da nas želi zaštititi time što se ne javlja, ali me brine što o njemu ne znam ni jednu riječ. Ponekad se zapitam da možda i nije živ, ali nadam se da jest”, rekao je sin bivšeg “predsjednika Republike Srpske Krajine” i posljednjeg haškog optuženika koji je na slobodi.

Srećko Hadžić je televiziji B92 rekao kako njegov otac nije kriv za ratne zločine i ne vjeruje da bi u Haaškom tribunalu imao pošteno suđenje.

“Moj otac ne bi ni bio optužen da ima pravde. Čak i mene da stave u Haag iako sam tokom rata imao samo pet godina, vjerujem da bi mi pronašli nešto”, rekao je Srećko dodajući kako je njegov otac “vrlo inteligentan, zna šta radi i vjeruje da će donijeti pravu odluku”.

On tvrdi kako su mu u Novom Sadu, gdje sa majkom i bakom živi od bakine penzije od 300 eura, “ugrožena ljudska prava zbog toga što je sin haaškog optuženika za kojim se traga”,prenosi 24SATA.

 

Informer.ba