BiH Top Vijesti

SSSBiH o napadu na Senada Hadžifejzovića i FACE TV

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, kao i mnogo puta do sada, oštro osuđuje napad na novinare u BiH i prijetnje slobodnom novinarstvu. Posljednji u nizu takav atak se, kako navode,  desio u nedjelju, a meta su Senad Hadžifejzović i FACE TV.

Kao ljudima koji prate medije nama se nečiji način rada može sviđati ili ne, ali to nikako ne smije biti razlogom ugrožavanja slobode misli i govora. To dodatno postaje obaveza ukoliko se nalazite na bilo kojoj funkciji, u konkretnom slučaju na poziciji prvog čovjeka RAK-a, navodi se u saopćenju SSSBiH upućenom povodom napada na Senada Hadžifejzovića i FACE TV.

Iz Sindikata ističu da je, nažalost, i ovaj slučaj još jednom ogolio pogubnost postavljanja politički podobih ljudi na čelo različitih institucija, posebno onih koji se trebaju baviti praćenjem i regulisanjem načina rada.

Iz SSSBiH poručuju da na takve pozicije moraju biti birani isključivo stručni i od politike nezavisni ljudi, jer će samo tako biti moguće da odgovorno, ispravno i stručno obavljaju svoj posao.

 

Fena/Informer.ba