Ekonomija Udarno Vijesti

Štednja građana u Hipo Alpe Adria banci u BiH premašila je milijardu KM

Štednja građana u Hipo Alpe Adria banci u BiH premašila je milijardu KM, što predstavlja povećanje od skoro devet odsto u odnosu na početak godine, te čini oko 15 odsto cjelokupne štednje u BiH.

Najveći rast štednje zabilježen je u periodu od 31. oktobra do 15. novembra, kada su građani BiH za svega dvije sedmice povjerili ovoj banci dodatnih 35 miliona KM”, saopšteno je iz Hipo Alpe Adria banke.

Komentarišući ogromno povjerenje građana u Hipo banku, nadležni član Uprave za poslovanje sa stanovništvom Herbert Valhofer rekao je da je povjerenje građana prema Hipo banci u direktnoj vezi sa kvalitetom štednih proizvoda, bogatim izborom, atraktivnim kamatnim stopama, te fleksibilnim rokovima oročenja.

Građani su prepoznali da je štednja u Hipo banci isplativa i prije svega sigurna investicija, a činjenica da smo jedna od rijetkih banaka koja kod prijevremenog razročenja štednje priznaje kamatu na dostignuti rok učinila je da građani posebno vrednuju taj ‘fer princip’ u odnosu banke prema klijentu“, istakao Valhofer.

U saopštenju se navodi da će Hipo banka do kraja ove godine imati dodatnu ponudu, koja treba da poveća konkurentnost na domaćem tržištu kada je riječ o štednji.

Svi građani koji do kraja godine oroče sredstva na 12, 24 i 36 mjeseci u Hipo banci, koristeći štedni proizvod ‘Hiper štednju sa premijom’, mogu da računaju na atraktivne i što je najvažnije fiksne kamatne stope, a banka će klijente nagrađivati dodatnim bonusom i do 25 odsto u odnosu na pripisanu kamatnu stopu“, navodi se u saopštenju.

 

Srna/Informer.ba