BiH Crna hronika Top Vijesti

Stravična nesreća na Ilidži

Grad Sarajevo

  Jučer, u 14:10 sati, se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrede opasne po život zadobilo 13- godišnje dijete, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do skretanja van ceste i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke „HB-ATV“ 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009.godine iz Ilidže.

– Teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009.godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju. Također, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011.godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.