BiH Top Vijesti

Sud BiH odbio žalbu odbrane Milorada Dodika

Sud Bosne i Hercegovine donio je odluku na žalbu, koju je odbrana predsjednika RS Milorada Dodika uložila, na odluku kojom je Sud odbio premještanje procesa koji se vodi protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića u nadležni sud u Banja Luku.

“O ishodu odluke javnost će biti obavještena nakon što odluku zaprime stranke u postupku”, kazali iz Suda BiH za Glas Srpske.

Na pitanje kada će biti održano novo ročište u ovom procesu iz Suda BiH nisu ništa odgovorili.

Podsjećamo, odbrana Dodika podnijela je 11. decembra žalbu Sudu Bosne i Hercegovine, koji je odbio premještanje procesa u nadležni sud u Banja Luku.

Zahtjev odbrane za premještanjem procesa prethodno je odbilo Vanraspravno vijeće, neposredno prije prvobitno zakazanog glavnog pretresa. 

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su da su od 1. do 9. jula ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Na zvaničnoj stranici Suda BiH novi pretresa u procesu protiv Milorada Dodika i Lukića zakazan je za 20. decembar.

Na zvaničnoj stranici Suda BiH novi pretresa u procesu protiv Milorada Dodika i Lukića zakazan je za 20. decembar