BiH Top Vijesti

Susret Bećirovića i članova udruženja – Žrtve genocida u Bosni i Hercegovini zaslužuju pravdu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je sastanak sa članicama Pokreta ‘Majke enklave Srebrenica i Žepa’, kao i sa predsjednikom Udruženja svjedoka i žrtava genocida Muratom Tahirovićem.

Bio je to drugi susret člana Predsjedništva BiH Bećirovića sa Majkama Srebrenice u proteklih mjesec dana. Majke Srebrenice zahvalile su članu Predsjedništva BiH  Bećiroviću za višegodišnju podršku u borbi za pravdu i istinu.

Na sastanku je razgovarano o važnosti rada Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, te statusa preostalih predmeta ratnih zločina. Također, Majke Srebrenice prenijele su članu Predsjedništva BiH Bećiroviću stavove o problematici procesuiranja ratnih zločina u Bosni i Hercegovini odnosno o problemima u provođenju Revidirane strategije o procesuiranju ratnih zločina, kao i o procesu traženja i identifikacije nestalih osoba.

– Član Predsjedništva BiH Bećirović pružio je punu podršku aktivnostima oba udruženja, u skladu sa raspoloživim kapacitetima, naglasivši da žrtve genocida u Bosni i Hercegovini zaslužuju pravdu – saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

 

Fena/Informer.ba