Politika Udarno Vijesti

Sutra duel Dodika i Čedomira na temu: ”Da li je RS genocidna tvorevina?”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Beogradu učestvovati u duelu sa liderom Liberalno-demokratske partije /LDP/ Čedomirom Jovanovićem o temi “Da li je RS genocidna tvorevina ili izraz volje naroda?

Duel između Dodika i Jovanovića, koji organizuje Tanjug, počeće u 12.00 sati u prostorijama Pres-kluba Tanjuga na Obilićevom vencu.

Tema, pokrenuta izjavom Čedomira Jovanovića na Glavnom odboru LDP-a, izazvala je lavinu reagovanja u RS, najavljene su tužbe i traži se izvinjenje pred srpskim parlamentom.

Akteri ovog najnovijeg političkog sukoba u sat vremena imaju priliku da objasne svoje stavove, da ih sučele, a predstavnici medija moći će da procjene čiji su argumenti ubjedljiviji“, navodi se u saopštenju.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je na sjednici Glavnog odbora svoje stranke, u subotu, da je “Republika Srpska genocidna tvorevina” i da je “nastala na etničkom čišćenju“.

Na ovu izjavu reagovao je kabinet predsjednika RS Milorada Dodika odakle je poručeno da lider LDP “smišljenom laži da je Republika Srpska nastala na genocidu pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost cijelom narodu, koji je samo branio pravo na život“.

U Dodikovom kabinetu naveli su da je “ružno što, putem neistina o Republici Srpskoj i njenom nastanku, Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore“.

 

Srna/Informer.ba