BiH Izdvojeno Vijesti

Svijeće za stradale u Dobrovoljačkoj

Prisluživanjem svijeća i polaganjem bijelih ruža na početku bivše Dobrovoljačke ulice u Sarajevu danas je obilježeno 19 godina od stradanja pripadnika nekadašnje JNA.

Skup je protekao bez incidenata, a policija MUP-a KS ni ove godine nije dozvolila prolazak tročlane srpske delegacije na samo mjesto zločina u Dobrovoljačkoj ulici, što je objasnila bezbjednosnim razlozima, javlja izvještač Srne.

Obilježavanju 19 godina od zločina nad vojnicima JNA u Sarajevu danas je prisustvovalo više od 100 ljudi, među kojima su bili članova porodica žrtava i predstavnika vlasti Republike Srpske, a događaj su pratili mnogobrojni novinari.

Za razliku od prošle godine, u Sarajevu nije bilo okupljanja pripadnika Zelenih beretki. Skup su obezbjeđivale jake policijske snage.

Tri autobusa koja su došla iz Istočnog Sarajeva zaustavila su se ispred zgrade Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, odakle su učesnici sa zapaljenim svijećama i bijelim ružama pješke došli do nekadašnje Dobrovoljačke ulice, koja sada nosi naziv Hamdije Kreševljakovića.

Obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici biće nastavljeno služenjem parastosa u Spomen-crkvi na Miljevićima, u Istočnom Sarajevu.

 

Srna/Informer.ba