Svijet Top

Mnoge poznate ličnosti se opraštaju od legendarne Tine Turner

Mnoge poznate ličnosti širom svijeta oglasile su se nakon smrti muzičke legende Tine Turner, koja je umrla jučer u 84. godini, te odale počast ovoj velikoj muzičkoj zvijezdi.

“Tako sam tužan zbog smrti moje divne prijateljice Tine Turner. Bila je uistinu nevjerovatno talentovana pjevačica i izvođačica. Bila je inspirativna, topla, duhovita i velikodušna. Puno mi je pomogla kad sam bio mlad i nikada je neću zaboraviti”, napisao je Mick Jagger na Instagramu.

Tina Turner je nastupala s Jaggerom na njihovom koncertu 1985. i bila na turneji s bendom 60-ih.

Elton John je na Instagramu napisao da je svijet izgubio jednog od najuzbudljivijih i najenergičnijih izvođača na svijetu.

“Totalna legenda i na pločama i na pozornici. Bila je nedodirljiva. Moje saučešće Erwinu i njenoj porodici. Ovo je najtužnija vijest”, poručio je Elton John, prenosi France 24.

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama također se oprostio od Tine Turner na Twitteru napisavši kako je Tina bila moćna i nezaustavljiva.

“Govorila je i pjevala istinu kroz radost i bol, trijumf i tragediju. Danas se pridružujemo obožavateljima širom svijeta u odavanju počasti Kraljici rock and rolla i zvijezdi čije svjetlo nikada neće prestati da sija”, napisao je Obama.

I trenutni predsjednik SAD-a Joe Biden odao je počast rekavši da Tina Turner, osim što je bila jedinstveni talent koji je zauvijek promijenio američku muziku, Tinina lična snaga bila je nevjerovatna.

“Prevladavajući sve nevolje, pa čak i zlostavljanje, izgradila je karijeru za vijeke vjekova te život i naslijeđe koji su u potpunosti samo njeni”, rekao je predsjednik Joe Biden u izjavi.

“Počivaj u miru jedna od mojih najdražih umjetnica svih vremena, legendarna kraljice rock and rolla. Vidio sam je mnogo puta i ruku na srce, održala je jedan od najboljih nastupa uživo koje sam ikada vidio. Uvijek je davala sve od sebe”, napisao je NBA legenda Magic Johnson, koji je na Twitteru objavio fotografiju s njim i Tinom Turner.

“Kakva žena, kakav život, kakav ratnik! Onoga dana kad sam upoznala Tinu Turner, nisam mogla vjerovati da stojim u prisustvu takve veličine. Moram slaviti i zahvaliti Vam za svu ljubav koju ste dijelili oko sebe. Pjesme koje ste pjevali dale su nam hrabrosti da iskoračimo i budemo svoji. Vi ste jedna ogromna snaga i kao žena i kao izvođač. Sve ono što ste radili bile su smjernice ne samo za mene, već i za sve ljude širom svijeta koji su kroz našu ranjivost pronašli sebe i svoju neustrašivost”, poručila je Alicia Keys na Instagramu.