Crna hronika Svijet Top

Požar u tvornici u Pakistanu: Poginula četvorica vatrogasaca, a povrijeđeno 14 osoba

Najmanje četiri vatrogasca su poginula, a 14 drugih je povrijeđeno kada se zgrada srušila nakon što ju je zahvatio veliki požar u pakistanskom južnom lučkom gradu Karačiju.

Lokalni zvaničnici saopćili su da je požar izbio u tvornici posteljina Bedsheet u srijedu te se proširio i zahvatio cijelu zgradu.

Vatrogasna služba intervenirala je, ali je vatrena stihija brzo zahvatila cijelu tvornicu.

“Akcija gašenja požara trajala je do jutros, a potom su krenuli radovi na hlađenju. Radilo se o četverospratnici koja se urušila od posljedica požara“, rekao je je zamjenik okružnog povjerenika Taha Saleema za lokalni list “Dawn“.

Guverner Sindha Kamran Tessori posjetio je mjesto nesreće i rekao da su četiri vatrogasca izgubila život, dok je još 14 povrijeđeno i prebačeno je u lokalne bolnice.

“Posjetio sam srušenu zgradu u novom industrijskom području Karačija. Tužan sam zbog onih koji su izgubili živote na dužnosti“, naveo je Tessori na Twitteru.

Industrijske nesreće česta su pojava u Pakistanu, a najčešći uzroci su nedostatna infrastruktura i loši sigurnosni standardi. Mnoge tvornice nalaze se unutar stambenih područja.