Region Udarno Vijesti

Tadić: Ne slažem se sa Inzkovom ocjenom

Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da se, uz dužno poštovanje, ne slaže sa ocjenom visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da je situacija u BiH najlošija u posljednjih 15 godina i da postaje sve gora.

S tim u vezi, ne slažem se sa svojim prijateljem Inzkom. Situacija je bila zaista užasna pre 15 godina, kao i pre deset godina, ali sada je situacija mnogo bolja“, rekao je Tadić novinarima.

Tadić je naveo da ima problem da shvati zašto institucije i legitimni predstavnici naroda u BiH ne mogu brže da riješe probleme sa kojima se suočavaju.

U svakom slučaju, spremni smo da podržimo sve inicijative koje će da okupe političke snage u BiH da nađu rešenje za tu državu“, kaže Tadić.

Srbija, napomenuo je, potpuno podržava integritet BiH, ali u isto vrijeme ne želi da se miješa u njene političke odnose, jer je to nezavisna država, članica UN i Beograd poštuje njen politički i teritorijalni integritet.

Potpuno sam ubeđen da će ljudi u BiH nastaviti da žive u miru, jer je mir jedino rešenje ne samo za BiH nego i za celi region i s tim u vezi integracija zemalja regiona u EU nema alternativu”, dodao je Tadić.

 

Srna/Informer.ba