Region Udarno Vijesti

Tadić početkom jula u prvoj zvaničnoj posjeti Sarajevu

Predsjednik Srbije Boris Tadić boraviće početkom jula u prvoj zvaničnoj posjeti Sarajevu, gdje će razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, piše beogradski dnevnik “Danas”.
Posjeta je planirana za prvu sedmicu jula, a dogovorena je u Karađorđevu na trilateralnom sastanku Borisa Tadića s predsjednikom Turske Abdulahom Gulom i članovima Predsedništva BiH, koji je održan 26. aprila, rečeno je listu u Tadićevom kabinetu.

“Danas” nije dobio informaciju o tome šta će biti na dnevnom redu sarajevskog sastanka. Očekuje se da se, osim o bilateralnim odnosima, razgovara o podršci Srbije procesu evropske integracije BiH.

Tadić je u Sarajevu, svom rodnom gradu, boravio u maju 2010. godine da bi prisustvovao obilježavanju desete godišnjice Igmanske inicijative.

Na neformalnom mini-balkanskom samitu, koji je tada održan, učestvovali su i predsjednici Hrvatske i Crne Gore Ivo Josipović i Filip Vujanović, kao i tadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, podsjeća “Danas”.

Srna/Informer.ba