Showbiz Top Vijesti

Tom Hanks nominovan u tri kategorije za sramotnu nagradu

Tom Hanks se začudio kada je saznao da je nominovan za tri kategorije za nagradu Zlatnu malinu, koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Iako je film “Elvis” u kojem glumi Tom Hanks u utrci za Oscara, Hanks je u užem izboru za dodjelu “prestižnih” nagrada za svoje uloge Presleyjevog menadžera u filmu “Elvis”, kao i za ulogu Geppetta u Disneyjevom remakeu filma “Pinocchio” kojeg su kritičari procijenili.Dok su “Elvis” i njegova zvijezda Austin Butler općenito hvaljeni, Hanksovo pojavljivanje kao njegovog izrabljivačkog menadžera pukovnika Toma Parkera kritikovali su mnogi kritičari.

Saopštenje organizatora Zlatne maline nazvalo je Hanksovu ulogu u filmu “Elvis” “najviše ismijanom izvedbom u 2022.godine”, a dodatno je nominiran i za “najgori filmski par”.

Film “Pinocchio” bio je među pet nominiranih za “najgori film” za godišnju Zlatnu malinu, kao i kontroverzni biografski film o Marilyn Monroe “Blondie”. U utrci je također glumac Jared Leto i film “Morbius”.

Nagrada Zlatna malina obično se najavljuju dan prije dodjele Oscara, služeći kao ismijavanje, ali prošle godine su ostali posramljeni nakon što su u šali stvorili novu kategoriju pod nazivom “Najgora izvedba Brucea Willisa u filmu iz 2021.” kako bi se smjestila sva navodno loša ostvarenja glumca Willisa.