BiH Crna hronika Top Vijesti

Tragedija u BiH: Iz bunara izvučeno tijelo ženske osobe

Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor izvukli su tijelo starije ženske osobe iz napuštenog bunara u naselju Pejići, potvrdio je starješina ove jedinice Radovan Martić.

On je naveo da je nestanak žene prijavljen u subotu, 3. decembra, ujutro, a vatrogasci su pozvani na intervenciju oko 16 sati.

“Brat nestale žene nas je pozvao i zamolio da provjerimo napušteni bunar u blizini njihove kuće, jer je posumnjao da se u bunaru nalazi tijelo”, rekao je Martić, prenose mediji iz bh. entiteta RS.

 

On kaže da su vatrogasci izlaskom na teren utvrdili da se u bunaru nalazi tijelo, nakon čega su o tome obavijestili policiju, a potom oko 19.30 sati izvukli tijelo.

Tijelo je pronađeno u starom, napuštenom, kamenom zidanom bunaru dubine 11 metara.

“Policijskoj upravi Prijedor dana 3. decembra oko 15:50 sati prijavljeno je da je u mjestu Pejići u bunaru zatečeno beživotno tijelo lica S. S. iz Pejića. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici PU Prijedor a istom je prisustvovao i doktor mrtvozornik doma zdravlja Prijedor. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor”, potvrdila je Zvezdana Alendarević, glasnogovornica PU Prijedor, za portal Prijedor danas.