BiH Crna hronika Top Vijesti

Tragedija u Goraždu: “Zlatni ljliljan” počinio samoubistvo

Bivši pripadnik ARBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” Muriz Hadžiahmetović iz Goražda sinoć je izvršio samoubistvo. Vijest o tragediji koja je obilježila prvi dan nove godine potvrdili  u Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde.

– Dežurnoj službi Policijske stanice Goražde u 20.25 sati prijavljen je nestanak jedne osobe inicijala H.M., koji je oko 16 sati napustio adresu stanovanja i uputio se u nepoznatom pravcu sa svojim putničkim motornim vozilom.

Obavještene su sve patrole na terenu i oko 22.45 sati jedna od patrola obavijestila je da je u ulici 22. maj u blizini kampa Moto – kluba Goražde pronađeno beživotno tijelo – kazao je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije i mrtvozornik, koji su potvrdili identitet, te da svi tragovi ukazuju da se radi o samoubistvu počinjenom iz vatrenog oružja.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice bivših pripadnika ARBiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji SIPA-e provedenoj na području Goražda i Sarajeva 13. decembra prošle godine. Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili ratni zločin, ali su odmah nakon hapšenja pušteni na slobodu.