BiH Crna hronika Top Vijesti

Transport droge- slučaj Elvis Keljmendi i ostali !

Photo by: Faktor

Elvis Keljmendi , sin već presuđenog narko bossa Nasera Keljmendija, u Turskoj je preuzimao veće količine droge koje je balkanskom rutom preko Albanije, Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske, prebacivao dalje na teritoriju Evropske unije.

Elvis Keljmendi i Ajlin Ahmić su za ovaj posao angažirali Dragana Gajića, Vlatka Blaževića i izvjesnog Mileta koji su imali ulogu transporta opojne droge sa teritorije Turske, Albanije, Crne Gore i Republike Srbije na teritorij BiH, Hrvatske i drugih zemalja EU.

Prema tužilačkim dokumentima, dio droge koja je dopremljena u BiH, preuzimao je Anel Sejfović koji ju je rasparčavao i prodavao na ulicama Sarajeva. Veći dio droge su prebacivali u Split, Zagreb i Dubrovnik. Pomagali su im pripadnici kriminalnih grupacija koji su se skrivali iza kodnih imena Raketa, Baltazar i Al Capone, dok je za transport droge iz Turske bio zadužen izvjesni Titi.  Transportujući drogu iz Turske, Elvis Keljmendi, zapravo je nastavio porodični biznis svog oca koji je već osuđen zbog krijumčarenja heroina balkanskom rutom. Naser Keljmendi  se više od 35 godina bavio kriminalnim aktivnostima kao vođa kriminalne porodice na Balkanu, sa mrežom saradnika širom Evrope.

Elvis je u jako lošim odnosima sa svojim ocem zbog kriminalnim radnji kojima se nastavio baviti nakon hapšenja Nasera.  Naser Keljmendi je saznao da je njegov sin Elvis prije nekoliko godina dao iskaz državnom tužiocu u kojem je potvrdio kako je njegov otac organizirao ubistvo Ramiza Delalića Ćele. U tom iskazu on je pominjao i Fahrudina Radončića u kontekstu ubistva. Sud na Kosovu je, podsjećamo, oslobodio Nasera svih optužbi, nakon čega se on vratio u BiH.

 

Informer.ba