Crna hronika Udarno Vijesti

Trebinje: Izgorio u trafo-stanici u pokušaju krađe bakra

Nepoznati muškarac, najvjerovatnije mlađe dobi, u potpunosti je izgorio danas oko 11.30 u trafo-stanici Trebinje 1, u trebinjskom mjestu Zasad Polje.

Iako su na mjesto stradanja došli dežurni tužilac i pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje i obavili uviđaj,  identitet nastradale osobe nije bio poznat.

Miroslav Čihorić, rukovodilac “Elektrohercegovine”, Radna jedinica Trebinje, kaže da je za sve saznao u firmi, kada je nestalo struje usljed ispada desetkilovoltnog izvoda, koji se proteže od “Elektroprivrede RS” do Drvnog preduzeća “Luč invest” i dalje do lokaliteta Seferovac.

“Najvjerovatnije da je već prilikom prvog ispada ovaj čovjek bio u trafo-stanici i da je tada i nastradao“, kaže Čihorić i objašnjava da je dispečer tražio ponovno uključenje, nakon kojeg je izvod bio pod naponom još oko sat i po, dok nije došlo do novog ispada.

Nakon konsultacije dispečera sa kolegom u stanici Trebinje 1, ponovo je uključen izvod “Elektroprivreda”, kada je javljeno da nešto gori u trafo-stanici kod “Luč investa”, a nakon dolaska vatrogasaca i dežurnog iz “Elektrohercegovine”, pronađen je, kako kaže, spržen čovjek.

I Radomir Sušić, stražar na objektu “Luč investa”, kaže da je najprije nestalo struje, pa je ona došla i opet nestala, a kada je došla drugi put čula se detonacija iz trafo-stanice, nakog čega je pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć. Kaže da trafo-stanicu, budući da ne pripada ovoj firmi, nije ni nadgledao i u njegovom vidnom polju nije bilo, dodaje, nikoga, osim što su povremeno ulazile mačke, pa je i ovog puta mislio da je u pitanju tako nešto, sve dok nije došlo do eksplozije.

Okružni tužilac Obrad Raičević kaže da je potrebno najprije odobrenje “Elektrohercegovine” da u objekat mogu bezbjedno ući, a nakon toga izvući mrtvo tijelo i identifikovati ga.

U “Elektrohercegovini” pretpostavljaju da je uzrok smrti nastradalog neovlašteni ulazak u stanicu i pokušaj krađe bakra, jer je trafo-stanica, koja je nekada napajala strujom “Luč invest”, ostala pod naponom, iako je preduzeće rasformirano, jer ne može biti izmještena dok ne bude urađen regulacioni plan za ovaj dio Trebinja, pišu Nezaviosne novine.

 

Informer.ba