BiH Vijesti

Trebinje: Završena izgradnja centra za nezbrinute pse

U Trebinju je na lokalitetu Obodina završena izgradnja azila za nezbrinute pse, za šta je opština izdvojila oko 50.000 KM.

Psi lutalice koji su se po gradu u čoporima kretali i predstavljali opasnost za djecu i odrasle biće smješteni u osam kaveza kapaciteta do četrdeset mjesta.

Prošle godine na području opštine evidentirano je više napada pasa lutalica na prolaznike, od kojih su neki i povrijeđeni, pa stanovništvo smatra da će se smještanjem ovih životinja u azil izbjeći mnoge neprijatnosti i problemi.

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk rekao je da je za izgradnju objekta opština izdvojila oko 50.000 KM, te da slijedi osnivanje higijeničarske službe koja će se baviti uklanjanjem pasa sa ulice i brigom o prihvatilištu.

U novoizgrađenim kavezima po potrebi će se moći smjestiti i veći broj pasa, o kojima će brinuti i veterinarske službe“, naglasio je Ćuk.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti Stevan Bekan istakao je da će se u prihvatilištu na civilizovan način ponašati prema životinjama, te da će postojati mogućnost usvajanja, dok će vlasnici koji više ne žele svoje pse moći da ih smjeste u azil.

U narednom periodu biće zaposlena dva radnika i kupljeno specijalno vozilo za odvoz pasa sa ulica u prihvatilište.

 

Srna/Informer.ba