Crna hronika Udarno Vijesti

Tunel Čaklovići: Dvoje teško povrijeđenih u sudaru motora i “škode”

U saobraćajnoj nesreći koja se danas prije podne dogodila u tunelu Čaklovići na izlasku iz Tuzle prema Kalesiji, dvije osobe su teško povrijeđene i nalaze se na liječenju na Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Prema informacijama dobijenih u operativnom centru MUP-a TK, dvadesettrogodišnji E I. iz Tuzle upravljao je  motociklom „skuter”  i kretao se iz pravca Kalesije prema Tuzli. U  tunelu Čaklovići, najvjerovatnije usljed preticanja, sustigao je putničko vozilo „škoda-fabija” registarskih oznaka A68-J-289 kojim je upravljao Ć.B iz Tojšića kod Kalesije,  nakon čega je izgubio kontrolu nad  motociklom i prevrnuo se na asfalt.

I E. I., kao i njegova  šesnaestogodišnja saputnica E. B., od siline udara zadobili su teške tjelesne povrede i odmah prebačeni na UKC Tuzla.

” Povrijeđeni E.I smješten je na Kliniku za opću hirurgiju gdje je u toku saniranje njegovih povreda i nalazi se van životne opasnosti, dok je njegova saputnica E. B. smještena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju  gdje je podvrgnuta operaciji. Prema sadašnjim informacijama E. B. je, također, van životne opasnosti” – kazala nam je Amra Odobašić portparol UKC-a Tuzla.

Inače, tokom prijepodneva, zbog nesreće u tunelu Čaklovići,  saobraćaj na putu Tuzla – Zvornik  bio je zatvoren više od sat vremena, a vozila  iz Tuzle preusmjeravana su na zaobilaznicu preko Dubrava.

 

Avaz/Informer.ba