BiH Crna hronika Top Vijesti

Tužilaštvo BPK Goražde: Motivi napada na Almira Raščića još nepoznati

Motivi stravičnog napada na Goraždanina Almira Raščića još uvijek nisu poznati – potvrdio je kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Tužilaštvo BPK-a vodi istragu u slučaju pokušaja ubistva Raščića koje se dogodilo sinoć oko 22 sata, a on je nakon operacije u KCUS-u i dalje u teškom stanju.

– Motivi napada su nepoznati i najgore je što to niko nije video. Još uvijek nije poznato koliko osoba je učestvovalo u napadu, jedna ili više njih. Na kameri koju smo pregledali nema ništa sumnjivo. Policija radi i dalje, obavlja razgovore, razgovarali su i sa porodicom, također u kafiću koji je vodio, nema ništa što bi nam moglo ukazati na moguće napadače ili motive napada – kazao je Bilajac.

Na rasvjetljavanju krivičnog djela pokušaja ubistva intenzivno radi i MUP BPK Goražde.

U gradu je pojačano prisustvo policije, mobilizirana je i Jedinica za podršku, a o događaju su obaviještene i susjedne Policijske stanice u RS.

Bivši nogometaš Almir Raščić sinoć oko 22 sata upucan je u glavu u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske brigade, gdje stanuje. Hitno je prevezen u Sarajevo gdje je operisan i nalazi se u kritičnom stanju.