BiH Top Vijesti

U akciji ‘Champion’ uhapšen muškarac u Sarajevu, zaplijenjena droga

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli su akciju kodnog naziva “Champion” s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet droga. 

Izvršen je pretres objekata na području općine Centar koje koristi osumnjičeni u ovom predmetu.

U pretresima je pronađeno i oduzeto: 17 pvc pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne bruto mase oko 1.425 grama; dva pvc pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu MDMA, ukupne bruto mase oko 1.000 grama; jedno pvc pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase oko 60 grama; tri pvc pakovanja sa 224 komada tableta koje svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ecstasy; dva alu-pakovanja sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu LSD (tzv. markice); tri pvc pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledoma asociraju na opojnu drogu ecstasy; jedno pvc pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, ukupne bruto mase oko 30 grama te pribor za vakumiranje i drugi predmeti od interesa za istragu, navodi se u saopćenju iz MUP-a KS.

Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga slobode je lišen 34-godišnji Z.Đ. iz Sarajeva, koji je nakon kriminalistčke obrade predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.