BiH Vijesti

U akciji FUP-a uhapšena osoba iz Konjica zbog uzgoja i prodaje marihuane

U operativnoj akciji “Mak”, jedna je osoba iz Konjica lišena slobode, zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, izvijestila je u ponedjeljak Federalna uprava policije.

“Dana, 2. 09.2022. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su, pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode osobu inicijala A.M. (1985.) s područja Općine Konjic, koja se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'”, stoji u izvještaju  FUP-a.

Dalje se navodi kako je, u sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičena osoba.

“Na zemljišnoj parceli pronađeno je osam stabljika zasada visine 150-180 cm NN biljke, koja asocira na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), određena količina zeljaste materije zelene boje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s kaznenim djelom”, dodaje se u izvještaju.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena, te će protiv nje u zakonskom roku biti podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije, prilikom realizacije akcije, pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijska uprava Konjic, stoji u izvještaju.

 

Fena/Informer.ba