BiH Crna hronika Izdvojeno Vijesti

U Bihaću pronađen leš

Dana 05.06.2011. god. u 19,45 sati dežurna služba PS Bihać je putem telefona zaprimila obavijest da se u šumi, u reonu „Pokojskih majina“ nalazi putničko vozilo FORD FIESTA, reg. oznaka 846-K-641, u kojem se nalazi beživotno tijelo NN muškarca.

 

Po dojavi na lice mjesta izašla je patrola policije koja je potvrdila navode prijave, te potvrdila da se u vozilu nalazi leš nepoznatog muškarca koji se nalazi u fazi raspadanja.

 

Nakon izvršenog pregleda konstatirano je da je na cijev za odvod izduvnih gasova postavljeno pvc crijevo, koje je kroz vrata prtljažnika uvedeno u vozilo. Daljim operativnim provjerama konstatirano je da je navedeno vozilo koristio dvadesettrogodišnjak iz Bihaća koji je pronađen kod kuće i koji je u razgovoru potvrdio da se sa navedenim vozilom njegov četrdesetšestogodišnji otac udaljio od kuće prije dva dana i da se od tada nije javljao. Sa događajem je upoznat dežurni tužilac KT Bihać, koji je naredio da se lice mjesta obezbjedi do jutarnjih sati, kada će se izvršiti uviđajne radnje i potvrditi identitet pronađenog lica..

 

USKP/Informer.ba