Svijet Udarno Vijesti

U Brazilu uhapšena srpska narko mafija

U Brazilu je uhapšena grupa od 17 ljudi, uglavnom Srba, optuženih za pripadnost međunarodnoj organizaciji krijumčara droge, saopštila je policija.

“Vođa grupe, uhapšen 1. maja, bio je jedan od pet najtraženijih kriminalaca u Srbiji i biće joj izručen”, navodi se u saopštenju.

U saopštenjeu se dodaje da su za pripadnicima ove zločinačke organizacije raspisane međunarodne poternice zbog njihove opasne prirode i zbog njihovih zločina povezanih sa drogom.

Istraga federalne policije Brazila trajala je dvije godine i tokom tog perioda uhapšeno je 48 ljudi, a zaplijenjeno 620 kilograma kokaina i oko 846 hiljada eura, saopštila je policija.

Banda je delovala u saveznim brazilskim državama Sao Paolo i Espirito Santo, Parana, Amazonas, Para i Rondonia, u brazilskom delu Amazonije.

Sudske vlasti u Sao Paolu naredile su da se blokiraju sredstava članova bande – 31 objekat, 15 luksuznih vozila i tri broda.

Uhapšeni će odgovarati zbog međunarodne trgovine drogom, trgovine ljudima i udruživanje radi finansiranje krivičnog dela trgovine drogama.

Preti im kazna zatvora od pet do 15 godina.

 

srna/informer.ba